сряда, 18 февруари 2015 г.

ПРИМЕРЪТ МУ, НАРОДЕ???

"Той беше безстрашен. Той беше готов
сто пъти да умре на кръста Христов..."
Иван Вазов 


Ако спечелят - да спечелят само те! Ако загубят - да губи целият народ! Ето така в това последно време на умножено беззаконие беше стъпкан и низвергнат Примерът на Васил Левски. И да би помислил някой, че историческата памет ще доведе днешните властници до катарзис, то значи да повярва в безумието, че вълкът би променил не само козината, но и нрава си. Народ от овце винаги се управлява от вълци, а няма никакви изгледи скоро овцете да се превърнат в лъвове - просто защото лъвските хора останаха далече в историята. Толкова далече, че примерът им избледня като връх, покрит от мъглите на всенародната апатия и примиренчески дух. 
Времето е в българите, но българите не са във времето. То тях обръща, но те не могат да го обърнат. Защото да обърнеш времето ще рече да извърнеш погледа си от днешните продажни и корумпирани властници и да изровиш от историческата памет най-безценното съкровище, което Господ е дал чрез един скъп син от българския род - Примерът на родолюбието, превърнало се в Свята саможертва! 
Примерът на Васил Левски!
Народе???

Стефан Главчев 

2 коментара:

  1. Закърмен си с любов към Родината и се покланям пред стоическата ти вяра в духовността, човека, непримиримостта към безумията на управляващи, без цвят и религия, пол, продаващи заветите и честта на националните ни герои! Пиши, а ние ще те четем! Многопластова поезия.
    Поклон, приятелю!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти за сърдечността, откровеността и приятелския дух!

    ОтговорИзтриване